dilluns, 7 de febrer del 2011

El civisme és cosa de tots i totes

Article publicat a El Far, el dia 04/02/2011

A Sant Feliu apostem decididament pel civisme i per la col·laboració ciutadana en l’entorn públic com a prolongació de les nostres llars i seguim treballant per trobar solucions als problemes que afecten el manteniment del bon estat de la via pública.

El passat mes de juliol l’Ajuntament va aprovar l’ordenança municipal de civisme, que pretén fer de l’espai públic un lloc més cívic i alhora contribuir a la millora de la convivència ciutadana. En aquest sentit, el treball dels agents cívics contractats l’estiu passat va ser clau per difondre la nova ordenança i per informar la ciutadania sobre la necessària contribució a la convivència i al manteniment de la nostra ciutat, perquè el civisme és cosa de tots i de totes!

Enguany a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i el projecte Treball als barris comencem una nova campanya, “Entre tots i totes, Fem Barri”. El seu objectiu és la qualificació professional de més agents cívics en matèria d'educació mediambiental i cívica. Així, desenvoluparan tasques d'informació, sensibilització i conscienciació ciutadana sobre l'entorn urbà, la cura del mediambient, la convivència i el civisme.

Sant Feliu també disposa del Servei Municipal de Mediació Ciutadana per gestionar i resoldre conflictes de veïnatge i comunitats, amb l’objectiu de millorar la convivència i la qualitat de vida de la ciutadania.

I és que des de l’Ajuntament defensem el civisme i la convivència, però perquè siguin una realitat necessitem la implicació de tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat.