dimecres, 9 de març del 2011

8 de març, Dia Internacional de la Dona

Ahir dia 8 de març, el Dia Internacional de la Dona, els membres del Consistori i les representants del Consell Municipal de les Dones de Sant Feliu varem inaugurar el Parc del 8 de març.

El Parc del 8 de març és una gran zona verda ubicada a Can Bertrand, i ret homenatge a la lluita de les dones per la plena igualtat, representada per una gran olivera que simbolitza la fortalesa i la resistència a les adversitats que moltes dones han hagut de superar en una lluita en la que han pres part tot tipus de dones, pensadores, polítiques, escriptores, artistes, científiques, sindicalistes, amb uns objectius comuns de progrés, llibertat i igualtat, tant a nivell individual com col·lectiu.  
 

Nosaltres tenim l’obligació de recordar-les. Hem de recordar la important tasca que han fet, i honorar la seva memòria, sense fer cap pas enrere ni admetre cap retrocés en els drets aconseguits fins ara.


Ens hem de mostrar contraris a qualsevol tipus de manifestació de violència masclista contra les dones, incloent l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe a l’àmbit laboral, i també en situacions de violència a la parella.

Cal seguir endavant, treballant dur per defensar la igualtat i la no discriminació de les dones. Hem anant aconseguint avenços com la millora de la representativitat en els càrrecs públics o l’increment de la representació de les dones en llocs de responsabilitat a les empreses i altres institucions. Hem establert un sistema educatiu que permet a noies i nois assolir les mateixes metes, hem incorporat mesures per prevenir i combatre la violència masclista, així com condicions laborals que afavoreixen l’equilibri entre la vida professional i personal.


Tot i així, encara queda molt camí a fer perquè aquest marc legal i aquestes mesures acabin configurant una igualtat real entre dones i homes en tots els àmbits socials. És molt important que seguim avançant per eradicar qualsevol tipus de violència i discriminació, i per això és necessària la col·laboració de les institucions i de totes les dones i de tots els homes d’una manera ferma i decidida per aconseguir una societat més justa.