divendres, 11 de març del 2011

Una nova aposta per l’habitatge públic

Ahir en l’Auditori del Palau Falguera vaig obrir l'acte de presentació de les bases que permetran adjudicar 43 habitatges de protecció oficial que es construiran al sector d'Anselm Clavé, després que el passat mes de desembre es signés un conveni entre l'Ajuntament de Sant Feliu i la UGT, per afavorir l'accés dels santfeliuencs i santfeliuenques als habitatges de protecció oficial.

Els habitatges construiran al carrer d'Anselm Clavé, i al carrer del Pla. Els pisos tindran 2 o 3 habitacions i una superfície que anirà dels 65 m² als 80 m². La finca també disposarà d’aparcament propi. El 72% dels pisos estarà reservat per a joves d'entre 18 i 35 anys, el 25% seran per a més grans de 35 anys i el 3% es destinarà a persones amb disminució per mobilitat reduïda.


El govern que dirigeixo aposta fermament per fer una realitat el dret a l’habitatge digne. Des del desembre de 2008 hem creat gairebé 350 habitatges de protecció oficial en el barri de Can Bertrand, i en el sector Hoechst, en els carrers Balmes-Manso, en col·laboració amb l’Obra Social de la Caixa. Sant Feliu durant les dues últimes legislatures ha impulsat més habitatge protegit que en totes les sis anteriors.


La construcció dels habitatges s'iniciarà abans de l'estiu i es preveu que a finals de l'any 2012 es lliurin les claus als propietaris. Això farà possible que moltes ciutadanes i ciutadans de la nostra ciutat tinguin la possibilitat d’accedir a un habitatge a un preu més assequible, al voltant de 300 euros mensuals. De la mateixa manera, i amb l’objectiu de dinamitzar el mercat de l’habitatge de lloguer de la ciutat i facilitar-ne l’emancipació dels més joves, l’ajuntament va crear la Borsa d’Habitatge Jove.

2 comentaris:

Rubén G. ha dit...

L’habitatge és sempre present en molts escenaris de l'economia domèstica i a l’origen d'algunes patologies socials.
Per a les classes socials mitjanes l’accés a un habitatge s’emporta la part més important dels ingressos, però hi ha sectors pels quals accedir a un habitatge més o menys digne resta absolutament fora de les seves possibilitats.
Es prou important per a la ciutadania de Sant Feliu de Llobregat que els seus joves, les seves gents més necessitades i els seus veïns amb disminució per mobilitat reduïda puguin gaudir d'un dret fonamental com és el d'optar a un habitatge digne.

Una dona ha dit...

Rubén G,

estic totalment d'acord amb tu.

A mi també m'agrada que els que passen més dificultats rebin suport públic. Per això paguem impostos!