dijous, 7 de juliol del 2011

Parlem d'augments de sous


Ja que l’alcalde ha decidit comentar la nota que vaig publicar a la meva Web i oferir una informació inexacta en el seu escrit, crec que és la meva obligació puntualitzar-la.

En primer terme, l’acord del Ple de juny de 2010, com el del 2011, no fixa ni sous nominals ni masses globals, sinó les assignacions que la Corporació fixa per cadascuna de les diferents responsabilitats que poden assumir el regidors amb responsabilitat de govern. En tot cas i com a màxim els dos acords estableixen el numero màxim de representants electes que poden haver en cada categoria retributiva.

En aquest sentit i si no es vol desvirtuar la realitat, la taula comparativa és la següent:



juny 2010
juny 2011
VARIACIÓ
Càrrec
Retribució
Retribució
Absoluta
Relativa
Alcalde
3.941,28
3.941,28
0,00
0,00%
Tinents Alcalde
3.612,84
3.512,84
-100,00
-2,8%
Regidors amb dedicació exclusiva
2.588,76
3.238,76
650,00
25,1%
Regidors amb dedicació parcial
1.356,60
2.159,00
802,40
59,1%
Regidors amb menys dedicació parcial

1.296,00
1.296,00


La qual cosa verifica la informació apareguda en el meu blog.

Si per contra, allò que es vol és comparar són els costos globals dels equips de govern, s’ha de comparar el cost del govern anterior a les eleccions i el posterior.

No aquell que li vagi millor per  justificar allò que no té justificació  en el context actual i que no es un altre cosa que l’elevació en un 17’9% el cost global del equip de govern

La taula comparativa nominal que avala aquesta xifra és la següent:


(*)= L'ajuntament ve obligat a pagar-ho, si tenen antiguitat com a funcionaris
?= Aquestes persones no ténen triennis?












Potser la majoria dels ciutadans desconeixen que els pagaments dels triennis no es una decisió municipal sinó una obligació que la Corporació té quan el regidor o regidora té la condició de funcionari i en funció de la antiguitat que tingui consolidada. Entre empleats públics aquesta informació és molt més habitual, coneguda  i contrastable, raó per la qual el senyor alcalde com autoritat municipal i funcionari públic hauria de ser coneixedor d’aquesta circumstància.

Raó per la qual la informació que conté la taula presentada per l’alcalde en la seva nota és, com a mínim, incorrecta quan no tendenciosa, perquè compara conceptes que no són homogenis i organitza la informació per obtenir un resultat - un suposat creixement del 3% - que li permeti esbossar una justificació, a posteriori, d’una decisió del tot injustificable.

No obstant, un altre dubte s’ha afegeix a l'hora de contrastar la correcció de la informació.

Només les dues persones que apareixien a la nota de l’alcalde son les que tenen dret a percebre triennis? No n'hi ha més?

Hi ha més regidors i regidores que provenen de la funció pública i tenen la condició d’empleats públics. Segur que el cost del govern actual és la quantitat mostrada?

En tot cas, la veritat es que el sobrecost d’aquest equip de govern en relació al que va substituir el passat dia 11 de juny és de 59.227,84 € a l’any (4.230,56x14 pagues) i si tenim en compte el cost de la Seguretat Social a càrrec de l’ajuntament  aquest s’acosta als 75.000 €.





10 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot plegat foteu bastanta pena amb tanta demagògia pels salaris de l'alcalde. Si cobrava el mateix que tu. Fot estar a la sombra no? És penós entrar en aquest terreny. Com si aquests fossin els veritables problemes de la ciutadania. Com si l'alcalde tingués la culpa de tots els mals de crisis de la nostra societat. És vergonyós i d'una actitud política rastrera posar-se a examinar els sous amb lupa per mirar d'esgarrapar, si no perdre, algun vot. Si aquesta será la seva política i mirar d'arrambar-se als indignats per interès partidista i personal i no per interès real anem ben servits.

Anònim ha dit...

Aquests 75.000 euros dels que parles, als santfeliuencs, ja ens costaven abans determinats càrrecs, i altres, dels que disposaveu.
Vergonyós el vostre plantejament.
Així voleu treballar per la ciutat?
Elna

Anònim ha dit...

La pena la fan aquells com tu q per tal de defensar el teu partit (ICV-EUiA) dieu aquetes ximpleries i negeu l'augment de sou! Quins càrrecs tenia el PSC quins? sino tenia ni asesors? jajajajajajaja i a més defenseu l'augment en el nom de la ciutat... penós senyors!

A denunciar aquest augment inexplicable i a més d'aquells que a la campanya van vendre mentides i fum... Ànims Lourdes! No deixem q es pensin q la ciutat es seva!

Anònim ha dit...

Sra. Borrell, vostè ens mostra uns números que no són els correctes per tal de fer la comparativa. Els salaris "juny 2010" que mostra a la seva taula es refereixen als que es vàren fixar obligats pel Reial Decret-llei 8/2010, de 20 de maig, del Govern Central, pel qual s'adoptaven mesures extraordinàries per la reducció del dèficit públic, el Ple de l'Ajuntament, en sessió del dia 11 de juny de 2010, va acordar fixar les retribucions que vostè esmenta per als càrrecs electes, a partir del dia 1 de juny de 2010.
Però, i fins aleshores (juny 2007 a juny 2010) quines eren les retribucions? No eren les que vostè reflexa a la seva taula. El juny de 2007 es van fixar els següents salaris: alcalde (4.200 euros), tinents d'alcalde (3.850 euros), regidors amd dedicació completa (2.700 euros) (Ple municipal de 26 de juny de 2007). A aquestes xifres li hem de sumar les pujades de l'IPC dels anys posteriors. Aquests són els números que vostè hauria de fe servir per tal de fer la comparació. La que vostè fa està totalment adulterada.

Una legislatura consta de quatre anys de mandat Sra. Borrell, i vostè ha obviat els tres primers. Tan sols es refereix al darrer any de mandat, que, obligats pel Reial Decret del Govern Central, van haver de baixar-se els sous.

Espero que em pugui aclarir per quina raó no ha incorporat les dades de 2007 a 2010 a l'hora de fer la comparativa.

Vull pensar que s'ha degut a un lapsus, no a un acte de mala fe.

Anònim ha dit...

SE AUMENTAN EL SUELO Y DESPUÉS DICEN COMPRENDER A LOS INDIGNADOS???? MUCHO CINISMO Y MUCHO MORRO ES LO QUE TIENEN...

Anònim ha dit...

Tots aquests "anonims" que van de democrates com que els seus "servidors publics" ja estan en el Govern Municipal, ara es transformen en "panxescontentes" i aquest AUGMENT SIGNIFICATIU DEL 17% (4230 EUROS)del sou del GOVERN MUNICIPAL DE L'AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT, li treuen tot el ferro per tal de que passi desapercebut o fins i tot entri a la normalitat de la gestió municipal. VOSALTRES (IC-V)SOU ELS PRIMERS QUE INDIGNEU A SANT FELIU!! Aquest primer fet s'hauria de fer arribar a tota la ciutadania de la ciutat, perquè aquests ja sabem que l'unica eina que tenen aqui com alla on són és LA MANIPULACIÓ!.

Anònim ha dit...

Anònim últim... Per què no has posat el teu nom?
Quan les informacions no reflexen la realitat passa això, desinformació per a MANIPULAR, però la gent intel·ligent, contrasta les informacions. Per tant, ja que et veig tant indignat amb el tema, t'aconsello que busquis altres vies d'informació, per arribar a contrastar-les i trobar la veritat i fins i tot arribar a entendre qui MANIPULA.
Bon dia tingui tothom!

Jordi Cruz ha dit...

Moltes gràcies per posar les dades.
Com que sóc un ciutadà només m'interessen els números globals.
Si l'augment és del 3% em sembla malament en el context actual.
Si l'augment és del 17% em sembla vergonyós.
També veig molta rancúnia entre els uns i els altres. És veritat que l'actitud de l'ex alcaldessa pot semblar de revenja, però com a cap de l'oposició està obligada a explicar el què creu que no s'està fent bé, i en aquest cas els números canten.
És una llàstima, perquè amb aquest mal ambient segur que la ciutat se'n ressenteix.

Anònim ha dit...

Sembla que en menor o major quantia els nous gobernants de la nostra ciutat s'han pujat el sou. Són aquests diners part dels que s'havien d'utilitzar per pagar els cursets de natació de segon de primària que ara no es faran per què no hi ha diners???

Dani ha dit...

Hola,

Un dels comentaris fets per un anònim parla de la baixada de salaris feta per el Reial Decret 8/2010 de 20 de maig del Gover Central... Si no m'equivoco, aquest Reial Decret obligaba a les Administracions Públiques a baixar els salaris dels Funcionaris i Personal Laboral, però no obilgava a rebaixar els salaris del càrrecs polítics. Si el l'Alcaldia i el seu equip de govern va decidir baixar-se el sou just en aquell moment, debia ser per donar exemple i per solidaritat amb els Empleats Públics que treballen a l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.