divendres, 16 de març del 2012

8 de març


Cada vegada que s’acosta el 8 de març, sempre hi ha alguna persona que em pregunta perquè se celebra el 8 de març.

I sempre penso que és curiós que aquesta pregunta es repeteixi un any rere l’altre.

El dia 8 de març celebrem el dia internacional de les dones treballadores.

I dones treballadores ho som totes.

Les que treballen a casa, portant la família endavant, anant a comprar, cuinant, cuidant a petits i/o grans, administrant, la a vegades malmesa economia domèstica…

Les dones grans, que no se jubilen mai! I ara amb temps de crisi, ajuden els fills i les filles, es fan, més que mai, càrrec dels nets, acullen els fills que han perdut la feina i/o la casa.

Les que treballem a casa i a fora de casa. A dia d’avui el repartiment de tasques domèstiques entre homes i dones està molt lluny de ser igualitària.

Les dones dediquem dues hores i quart més AL DIA a les tasques de casa que els homes.

El mateix passa amb l’art fet per dones, amb les eines que més es relacionen amb les dones, l’agulla i el fil, el ganxet...

Aquest diumenge a la plaça de la Vila n’hem vist una bona mostra! Però crec que no tenen el reconeixement que es mereixen.

Ara, a més, els drets de les dones, que són Drets Humans, estan patint un retrocés important.

La reforma de la Llei de la Reforma Laboral, aprovada amb els vots del PP i CiU amenaça seriosament els drets de les dones. 

Les dones no poden acumular el temps per l’alletament, poden tenir modificacions en l’horari de la jornada laboral, i poden ser traslladades en un altre lloc de treball, a criteri de l’empresari, encara que siguin mares de nens petits.

I la propera amenaça de retallada s’acosta. La reforma de la Llei de l’avortament. Ho ha anunciat el ministre Gallardón. Ens tornaran a retallar drets! 

Per tot això, i per moltes coses mes, és important continuar celebrant el 8 de marc, amb contingut reivindicatiu!