dijous, 5 de juliol del 2012

El comerç de proximitat s’espatlla.


En el Mercat Municipal, una vegada més, i ja en van unes quantes des de la presa de possessió del nou govern de Sant Feliu ara fa un any, els paradistes tornen a estar molt empipats.

L’ajuntament pretén, perquè des de fa una any ha estat incapaç de fer res, fer una millora i renovació a la seva manera sense tenir em compte l’opinió dels propis paradistes, que són els que hi treballen cada dia i coneixen amb precisió quines són les mancances i on cal d’invertir els diners per tal que la renovació sigui aprofitada en la seva totalitat.

És habitual que aquest equip de govern no vulgui escoltar l’opinió dels paradistes, ni tampoc dels veïns i veïnes quan ha de fer alguna actuació en qualsevol carrer de la ciutat, com he pogut comprovar al llarg d’aquest any.

En els plens municipals, des de fa un any, estem reivindicant les necessitats del Mercat Municipal per tal que continuïn les millores que s’havien impulsat. 

En aquest últim Ple de juny vam donar públicament tot el suport als paradistes, que tornen a mostrar el seu malestar, perquè els membres del govern d'ICV-EUiA i CiU s’estan comportant amb ells amb prepotència, utilitzant la coacció i l’amenaça cap a tot aquell qui no estigui d'acord amb les seves pretensions. 

Ja fa temps que el Mercat Municipal és un dels principals objectes de deixadesa de l’Alcalde i dels seus regidors. Tot l’estiu de l’any passat va tenir les cambres frigorífiques espatllades. Passaven els dies, i no arribava cap solució. 

Era molt fàcil. Arreglar-les si es podia o canviar-les. Passar tot l’estiu amb contenidors frigorífics és deixadesa. O com ara, que desprès de mesos hi ha catorze sol·licituds per adquirir una parada en el Mercat Municipal, i no han estat capaços a dia d’avui a obrir-ne cap. Tot plegat és indignant.

Des del PSC tenim molt clar que el Mercat Municipal és molt important i ha de tirar endavant amb cara i ulls. El servei que dóna als veïns i veïnes de Sant Feliu no es pot deixar de banda. 

El Mercat ofereix proximitat, qualitat i confiança, i afavoreix el desenvolupament econòmic local  i és un senyal d'identitat de Sant Feliu de Llobregat. 

Amb els temps actuals difícils econòmicament i socialment, no hem d’esperar la fórmula que ha de solucionar aquesta situació. Hem d’obrir els ulls a les iniciatives de les persones.

Parlant del comerç a Sant Feliu i del Mercat Municipal, pot ser una gran oportunitat per als aturats de llarga durada, que poden tenir la possibilitat que es tornin emprenedors i puguin obrir un negoci propi. És un factor clau per crear una economia eficaç.

S’ha d’ajudar els paradistes i s’ha de fomentar la posada en funcionament de les parades que estan tancades. No cal esperar a fer les reformes per millorar la qualitat del treball de les persones que hi treballen. Necessitem un Mercat atractiu on els consumidors puguin gaudir del comerç de proximitat i de qualitat. 


REPRODUCCIÓ DE LA NOTA DE PREMSA DELS I DE LES PARADISTES DEL MERCAT MUNICIPAL DE SANT FELIU

Els concessionaris del Mercat Municipal de Sant Feliu de Llobregat volem expressar la nostra indignació per  diverses accions que l'Ajuntament de la nostra ciutat està prenent cap a nosaltres. Rebutgem fermament l’actitud del govern de la nostra ciutat, al voler dur a terme una “renovació” de les instal•lacions, sense escoltar ni  tenir en compte l’opinió ni el criteri dels concessionaris, que som els que coneixem les necessitats reals del nostre mercat. El  que realment necessita aquest Mercat és un muntacàrregues, que ens permeti treballar com cal, un manteniment mínim de l’edifici, i una política efectiva per a intentar atreure nous operadors i així obrir les parades que estan tancades.
Estem profundament indignats per la publicació a l’últim butlletí on es falta a la veritat, es pretén vendre fum, i no buscar veritables solucions als problemes reals del Mercat.
El Mercat Municipal és una necessitat i un be per a tots els ciutadans de Sant Feliu i exigim que el govern d’aquesta ciutat es prengui aquest assumpte molt seriosament, i no torni a exercir pressions de forma vetllada als seus concessionaris, pel simple fet de defensar els interessos del nostre Mercat.