dimecres, 26 de març del 2014

Can Bertrand. Biblioteca Comarcal JOANA RASPALL

Clarament, Sant Feliu necessita una Biblioteca Comarcal de referència (som capital de comarca) que doni cobertura a les necessitats de les ciutadanes i ciutadans de la nostra ciutat, amb la mirada posada en el futur, pensada com un gran centre cultural i de consulta, dinamitzador, on es fomenti la formació, la interacció personal i la cohesió social.

L'actual biblioteca Montserrat Roig, amb més de 20.000 usuaris, gairebé la meitat del cens de Sant Feliu y més de 1.200 visites diàries, no cobreix les necessitats actuals, que s'han anat multiplicant des de la seva posada en marxa. Per molt que es pugui ampliar, mai es disposaria dels 3.000 m² de la nau de Can Bertrand, on si que hi hauria un espai per a un centre cultural-biblioteca i per a totes les necessitats de futur que hi puguin aparèixer, relacionades amb la vida cultural de Sant Feliu.

El projecte de la creació de la Biblioteca Comarcal Joana Raspall en la nau de Can Bertrand, un equipament d'ús públic que pertany a les ciutadanes i ciutadans de Sant Feliu, va més enllà de sigles partidistes. És un projecte de ciutat.

El govern municipal vol cedir la nau de Can Bertrand a la Generalitat per fer l'escola d'hosteleria, cosa que la faria perdre la seva condició d'ús ciutadà. Comparteixo la importància de l'escola d'hostaleria, però no la seva ubicació. Ja existeixen dos centres impartint classes d'hosteleria a Sant Feliu: En el Palau Falguera i en l'escola MArtí i Dot, a més d'uns terrenys en el barri del Mas Lluí, on estava previst que la Generalitat hi fes la futura escola d'hosteleria.

¿Perquè privar Sant Feliu de la Biblioteca Comarcal Joana Raspall en Can Bertrand, i també privar del futur equipament d'escola d'hosteleria en el barri del Mas Lluí, amb la necessària dinamització de la zona?

També fora molt important la manera de fer un homenatge a una dona que va dedicar tota la seva vida a la cultura, i que des de la senzillesa i la seva gran humanitat ens ha deixat un llegat, que tenim la responsabilitat de divulgar i mantenir viu.