dimecres, 28 de maig del 2014

Eleccions Europees

El PSC ha guanyat les eleccions a Sant Feliu, al ser la força més votada, al rebre la confiança de gairebé 3000 veïns. Això suposa que hem mantingut pràcticament  intacte el percentatge de confiança que ja varem obtenir ara fa dos anys en les eleccions autonòmiques, tot i que es força inferior al de fa 5 anys a les europees.

Valorem positivament l'increment a Sant Feliu de 9,3 punts en la participació, en relació a les eleccions de fa 5 anys, però negativament també, perquè encara es situa per sota del 50%.   Això demostra que  encara no s’ha aconseguit que hi hagi una percepció de la importància  real que pot tenir el Parlament Europeu, per a contrapesar les politiques d’austeritat que impulsen els Governs estatals, de majoria àmpliament conservadora en el  si de la UE.

L’avanç espectacular d’ERC i la irrupció de PODEMOS en l’espai polític de Sant Feliu ha estat una sorpresa. ERC amb els quasi 2700 vots obtinguts s’ha situat com a segona força política de la ciutat, sobrepassant ella també al dos grup (CiU i ICV) que governen Sant Feliu. Per altra banda, els més de 1000 vots obtinguts per una força política com PODEMOS, que no té presencia a la ciutat, reflecteix no només el suport a una idea i un missatge molt proper a les tesis del 15M, sinó també la importància creixent de les xarxes socials en els processos polítics.

Joan Tapia en el seu article del dilluns 26 de maig al Periódico, diu: "Seria un error projectar aquest resultat en les pròximes catalanes. La major participació (10%) i la victòria d'ERC indica que el electors més mobilitzats han sigut els independentistes més convençuts. I no és segur que això es repeteixi en un clima tens en unes autonòmiques. Els resultats dels altres partits podrien millorar, perquè ahir , malgrat tot, només va votar el 47,4% i en les catalanes del 2012 ho va fer 67,7%. Vint punts més".

Els resultats del PSC a nivell més general, coincidim amb la valoració expressada pel Primer Secretari Pere Navarro en el sentit que: “No hem tret uns bons resultats, malgrat que respecte les eleccions de 2012, hem tret un tant per cent similar. Però no estem gens satisfets. Hem de prendre nota, fer una profunda reflexió i prendre mesures”.

En aquest sentit, aquestes eleccions ha posat de manifest que ens cal treballar encara amb més força, perquè la gent ens vegi i ens percebi com una opció que està al seu costat per aconseguir la superació dels seus problemes fonamentals: La manca de feina, l'increment de les desigualtats que estan produint la dreta catalana i espanyola als seus drets socials i politics. 

Agraeixo tots els votants del Partit Socialista de Sant Feliu, el seu suport en aquestes eleccions europees  i els animo, amb el seu vot, a canviar el govern de la nostra ciutat en les properes eleccions municipals, al maig de 2015.