El meu discurs d'investidura 23/12/2010

Gràcies per acompanyar-me en aquest dia a tots els companys, companyes, entitats de la ciutat, veïnes, veïns, família, amigues, amics, Síndic Municipal de Greuges i autoritats d'aquest i d'altres municipis que sou aquí avui.

Voldria que las meves primeres paraules com alcaldessa fossin per agrair a les meves companyes i companys socialistes el seu suport.

Així com a l'agrupació del PSC de Sant Feliu del Llobregat, un conjunt de dones i homes que fan del municipalisme una passió i que han fet possible que jo avui estigui aquí.
També vull agrair al socis de l'equip de govern, Convergència i Unió, que amb el vostre suport, heu contribuït amb responsabilitat i complicitat política a reeditar un acord de govern de progrés i catalanista.

I agrair també el suport del grup del Partit Popular per votar la meva investidura. Tots hem de fer el millor per a la ciutat que estimem, ciutat que avança cap al futur.

Gràcies a totes i tots de tot cor.

I especialment vull agrair a tantes persones que durant aquest últims dies m'han transmès la seva calidesa i suport.

També vull dir-li a l'oposició, tot i que moltes vegades no estarem d'acord, que mai mancarà el diàleg, sempre des del respecte i la recerca del consens.

En aquest moment tan especial, no vull deixar de tenir un record molt especial per a totes les regidores i regidors que han passat per aquest Ajuntament. I com no, una menció molt especial als alcaldes que m'han precedit: Francesc Baltasar, Àngel Merino i Juan Antonio Vázquez.

Faig especial referència al que estat fins ara el nostre alcalde, a qui vull agrair-li el seu lideratge en la gran transformació que Sant Feliu ha experimentat en els últims anys. I la seva confiança, ajut i ànims davant una decisió tan transcendent per la meva vida. Vull desitjar-li des del respecte a la seva decisió el millor dels futurs.

Porto 22 anys vivint a Sant Feliu. Tinc dues filles. La petita que ara té 17 anys ha nascut aquí. Estimo aquesta ciutat que és la meva i malgrat que porto no més de 3 anys i mig en aquest Ajuntament com a regidora de Cultura, Hisenda i Serveis Generals i com a segona tinent d'alcalde, us puc ben assegurar que han estat intensos i molt profitosos.

Personalment sabeu que no procedeixo del món de la política si no de la iniciativa privada. Tots aquest anys els he dedicat a la música i a la docència. Contribuint i, així m'agrada pensar-ho, a l'enriquiment cultural de la nostra ciutat.
Sant Feliu en aquestes últimes legislatures ha recorregut una llarga trajectòria que no sempre ha estat fàcil però ens ha dut al que avui és la nostra ciutat.

Hem estat protagonistes i testimonis d'un canvi, en el que molts no creien. La nostra ciutat ja no és aquella ciutat grisa i contaminada de fa una dècada pel pas de camions i cotxes per la carretera nacional 340; no és aquella ciutat amb dèficit històric de serveis. Ens queda la punyent ferida oberta que encara suposa el tall ferroviari que divideix en dos la nostra ciutat. Ferida que estem més a prop que mai de tancar. I no deixarem de lluitar per aconseguir-ho. Lluita en la que contem amb la responsabilitat política de tots els grups municipals.

L'esforç i el treball dels equips de govern que hem tingut en aquestes dues últimes legislatures han fet possible la ciutat de la qual avui gaudim. Ciutat que continuarem millorant, malgrat les circumstàncies adverses, des del punt de vista econòmic, però no des del punt de vista humà.

Som un equip compromès amb la nostra ciutat, amb capacitat per imaginar i buscar les solucions més adients, per enfrontar-nos al futur. La il·lusió i l'esforç ens fan progressar.

Els dies precedents al relleu, han estat d'una gran intensitat. Ha estat un procés, en el qual moltes persones han fet un gran exercici de generositat i corresponsabilitat.

Estic il·lusionada i al mateix temps sóc conscient de les responsabilitats que avui assumeixo. Decisió que he pres amb la convicció i l'esperança de no decebre a les meves companyes i companys de grup, socis de govern i a la ciutadania de Sant Feliu.

Aquest Ajuntament està vivint un dia molt especial ja que per primer cop una dona assumeix l'alcaldia. Està lluny el temps en el que no podíem accedir a càrrecs de responsabilitat, tant en l'àmbit públic com el privat. Això ja no és així però encara no hem assolit la normalitat en aquest sentit. Hem de demostrar que podem desenvolupar el nostre treball igual que ho fan els homes. En la meva opinió, el camí és posar en valor les nostres fortaleses i qualitats com a dones.

Avui assumeixo un gran repte personal, treballar amb rigor, dintre d'uns principis, que són l'esforç i l'honestedat i que faig extensius al grup de govern, al grup directiu i a totes les treballadores i treballadors de l'Ajuntament, amb qui treballaré colze a colze per la nostra ciutat.

El balanç a dia d'avui, amb els compromisos amb els ciutadans fixats en el programa d'acció municipal demostren que hem aconseguit molt, però manca treball per fer.

El meu compromís com alcaldessa serà treballar en els propers mesos amb l'objectiu de completar l'acció de govern. Govern amb el que seguirem impulsant  la cultura, l'educació i els programes de formació continua. Una política d'inclusió social, cívica i solidària. I sobretot, continuarem donant suport a les famílies que estan patint situacions econòmiques  difícils.

Seguirem millorant els equipaments educatius, cultural, cívics i esportius.

Seguirem treballant per la convivència i la seguretat ciutadana, aquestes són preocupacions que compartim amb la ciutadania.

Tinc la convicció que si unim la nostra il·lusió i el nostre esforç podrem solucionar els problemes i els reptes, que segur ens trobarem. Amb l'objectiu fonamental de contribuir a un projecte de ciutat per a les persones des de la proximitat i el diàleg.

La millora de la qualitat de vida en els barris i per a la gent gran.

La creació d'oportunitats per als joves.

La millora en el transport.

El suport a l'economia local.

I la projecció de la ciutat com a capital del Baix Llobregat sigui garantia de futur.

Amigues i amics, abans d'acabar us demano la vostra ajuda, que participeu i ens assenyaleu tot allò que penseu que es pot millorar. La nostra ciutat, és cosa de tots. Com alcaldessa vull que les ciutadanes i ciutadans de Sant Feliu tingueu a l'Ajuntament la vostra casa.

Gràcies per la vostra confiança.
Visca la Ciutat de les Roses.

Lourdes Borrell
Alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat

Lloc web d'aquest video